WeChat Image_20200812110932.jpg

上海漕宝路幼儿园

设计说明

“每一间幼儿教室都要有属于自己独特的活动场地”。我们的设计希望通过简单的盒子堆砌的手法塑造出不同的平台空间,平台与平台之间以坡道进行联系。整个建筑的立面表情也跟随坡道的行踪进行立面分割,达到室内室外小朋友交流的目的。

在盒子堆砌的同时,构建盒子重叠部分的“中庭”空间,塑造灵动的内部竖向通道空间,给建筑两层寓教于乐的系统:室外屋顶平台与多维坡道系统;内部中通上下交流系统。塑造小朋友归宿感极强与多样玩乐探索空间的“蜂巢”。

"Every kindergarten classroom must have its own unique activity venue." Our design hopes to create different platform spaces through a simple method of stacking boxes, and the platforms are connected by ramps. The facade expression of the entire building is also divided into the facade following the whereabouts of the ramp to achieve the purpose of communication between indoor and outdoor children.

While stacking the boxes, construct the "atrium" space of the overlapping parts of the boxes, shape the flexible internal vertical passage space, and give the building a two-story entertaining system: outdoor roof terrace and multi-dimensional ramp system; internal communication between up and down system. Create a "beehive" with a strong sense of home for children and diverse play and exploration spaces.

项目信息

功能类型:幼儿园

基地面积:7500㎡

总建筑面积:8250㎡

容积率:1.1

Program:Kindergarten

Site Area: 7500㎡

GFA:8250㎡

FAR:1.1

​​(天华期间作品)

 
 

Shanghai,China

©2020 by HEX design.