%E5%9B%BE%E7%89%8741_edited.png

厦门社区活动中心

设计说明

结合建筑基地的高差设计,通过多层次曲线游廊设计串联不同的功能体块。在塑造活力十足的向心活动广场空间的同时,符合建筑所在地气候条件的廊下“新式骑楼”空间。

建筑“游龙”贯穿社区每一个角落,通过交叉、堆叠等空间手法塑造多层次,不同私密公共性的活动空间。同时居民在游廊中可以舒适全角度观察与到达各类活动发生地。

Combined with the height difference design of the building base, different functional blocks are connected in series through the multi-level curved veranda design. While shaping the vigorous centripetal activity square space, the "new arcade" space under the corridor is in line with the climate conditions of the building location.

​The building "walking dragon" runs through every corner of the community, creating multi-level, different private and public activity spaces through spatial techniques such as crossing and stacking. At the same time, residents can comfortably observe and reach various activities from all angles in the veranda.

项目信息

功能类型:公共建筑

基地面积:6357㎡

总建筑面积:4763㎡

容积率:0.75

Program: Public

Site Area: 6357㎡

GFA:4763㎡

FAR:0.75

​​(天华期间作品)

 
 

Shanghai,China

©2020 by HEX design.