WechatIMG171.jpeg

西安文化中心超高层

设计说明

我们希望通过这个项目探索前年古都的新型办公居住聚落形式。

从大地原有街区单元的分隔体量到”天空之城”的层层“退晕”的处理手法让超高层塔楼在人视角度融合进城市肌理。


超高层塔楼部分层层退出绿化平台的同时,形象上致敬唐朝时期的“塔”形象。

多低层采用空间完型手法堆叠出现代城市虚实交替的“立体里坊”,以供给多种社群活动的空间要求。

Through this project, we hope to explore a new type of office and residential settlement in the ancient capital of the previous year.​

From the partition volume of the original block units on the earth to the "city of the sky", the super high-rise tower is integrated into the urban texture from the perspective of human vision.

Part of the super high-rise towers withdraw from the green platform layer by layer, while paying homage to the image of the "tower" in the Tang Dynasty.​


In order to meet the space requirements of various community activities, the multi-level and low-rise "three-dimensional Lifang" is stacked by spatial completion technique.

项目信息

功能类型:公寓,办公,商业

基地面积:20612㎡

总建筑面积:333750㎡

容积率:13.47

Program: Apartment, Office, Commerce

Site Area: 20612㎡

GFA:333750㎡

FAR:13.47

 
 

Shanghai,China

©2020 by HEX design.